Your Blog Is NOT OK…

04/17/2016

Kjære Lene Alexandra Øien…

Dette er ikke ok! Jeg har registert dine innlegg på bloggen som omhandler din ”diagnose” Ulcerøs kolitt. Når det første innlegget ditt kom lå jeg nyoperert på sykehuset og selv om jeg reagerte voldsomt hadde jeg ikke krefter til å skrive.  Heldigvis kom andre på banen og tok til motmæle.  Det første innlegget ditt skapte naturlig nok mye støy og jeg ser nå at du gjør et vagt forsøk på å beklage det dårlige ordvalget ditt i et senere blogginlegg.  Her inkluderer du en e-post fra din mor som visstnok skal være et alibi for din ”Fortid med UC”.  Her utleveres detaljer du angivelig har glemt. Dette fordi du som selv sier er så flink til å ”nullstille og gå videre”. Hvem glemmer at man har hatt uhell på flyplassen? Slikt glemmer man bare ikke.  Problemet er bare at e-posten egentlig bekrefter at for ditt vedkommende handler dette om alt annet enn en feil diagnose. Din mor skriver videre: ”Kjempeglad du ikke har de plagene nå – tror kanskje tarmen din var betent av andre årsaker : avføringstabletter , stress , amfetamin , dårlig kosthold og noe vi ikke helt vet”. Fortalte du egentlig legene om din livsstil da du var til undersøkelser på sykehuset? Du sier videre at du ikke tok legenes diagnose på alvor og avstod fra å ta medisinen du ble foreskrevet. Du valgte ” å gi F i det og tenke at det ville gå over om jeg levde sunt.” Videre skriver du ”Dette var bare min intuisjon og hva som føltes rett i MIN magefølelse. Jeg fikk denne diagnosen, men jeg har opplevd feildiagnoser før, så jeg velger å ta slikt med en klype salt. Det er slik JEG håndterer slikt.”

Som blogger og ”kjendis” må du også være klar over at du har et ansvar for det du formidler av holdninger. Du er e forbilde for mange unge, noen ser opp til deg på grunn av din fortid som glamourmodell, andre for det veivalget du har tatt i ettertid. Dette ansvaret må du være deg selv bevisst. DET ER DERFOR IKKE OK at du undergraver legers kompetanse og alvoret som ligger i det å faktisk få disse sykdommene. MAN SKAL DRA TIL LEGEN HVIS MAN HAR SYMPTOMER ELLER MISTANKE OM SYKDOM. Det kan være direkte farlig å overse eller lytte til kroppens signaler, livsfarlig. Husk det!!

Som http://martehegstad.weebly.com/blogg skriver:

Lene Alexandras blogg innlegg kan du lese her: http://www.lenealexandra.com/2016/04/jeg-dreit-pa-meg/#.VxPjWjFseiAhttp://www.lenealexandra.com/2016/04/jeg-dreit-pa-meg/#.VxPjWjFseiA

For i motsetning til IBS- Irritable bowel syndrome, så er Ulcerøs Kolitt en underkategori av sykdommene IBD- Inflammatory bowel disease(s).

lmf

IBS- Irritable Bowel Syndrome
Førstnevnte kan potensielt sette store demper på livet for sin uheldige vert, men er ikke farlig, og er heller ikke en sykdom, men et syndrom- altså en diagnose en får på grunnlag av visse symptom-sammensetninger.

IBD- Inflammatory Bowel Diseases

En IBD-sykdom kan variere fra mild til alvorlig grad, og varierer også veldig fra person til person.

Det er imidlertid allment kjent at en usunn livsstil (kosthold, stress) kan ha negative effekter på fordøyelsen. Det er her du blander du kortene så til de grader. Det at du proppet kroppen din full av avføringstabletter, amfetamin og ”noe som vi ikke helt vet” kan nok ha vært en sterk medvirkende årsak til at magen din var kranglete. Noe sier meg at du på dette tidspunktet også visste dette selv og at du derfor ikke tok den angivelige diagnosen på alvor.  Trening og en sunn livsstil har aldri vært feil for noen, heller ikke for oss som har IBD. Jeg har selv opplevd å bli i bedre form ved å legge om livsstilen min, men det gjelder alle som gjør dette vel? Men det vil aldri gjøre meg frisk!!

Jeg utfordrer deg herved til å skrive litt om all dritten (Avføringtabletter, Amfetamin osv) du pakket i kroppen din den gangen da symptomene på IBS oppstod. Når det til slutt ble så dårlig at du ”Dreit deg ut” på flyplassen. Fortell om alle de dårlige valgene du gjorde. Vær et forbilde for de unge som leser bloggen din og fortell åpent om dette, da får du min respekt. 🙂

IMG_1168

http://www.ingridanette.com/bitterhet-er-farlige-greier/

http://www.ingridanette.com/fighting-back-again-del-1/http://www.ingridanette.com/fighting-back-again-del-1/

http://www.ingridanette.com/fighting-back-again-del-2/http://www.ingridanette.com/fighting-back-again-del-2/

http://www.ingridanette.com/i-gapestokken/http://www.ingridanette.com/i-gapestokken/

For dere som er ny på bloggen min les gjerne disse innleggene over her. Jeg har lagt til bare noen så dere kan bli litt kjent med meg 🙂 Vil anbefale dere å lese Min historie DEL 1-10 også!

Jeg heter Crohnprinsesse på IG og Snæpp – følg meg davel 🙂

Del gjerne innlegg dere liker, det setter jeg ufattelig pris på. Husk «Sharing is caring… 🙂 «