Ransbølgen som ingen ende tar…

11/22/2013

Hva er det som skjer i Oslo? Jeg er nesten i sjokk – NEI jeg ER i sjokk!

Her sitter jeg på hotellrommet etter et vellykket foredrag «this is my story- et foredrag om MOT og MESTRING» jeg har holdt i Stavanger sammen med Dansac. I salen satt det sykepleiere og annet helsepersjonell som var så fornøyd etter en inspirerende kveld. Setter meg i sengen og setter Tv`n på NRK1. Der er det debatt om barneransbølgen i Oslo. Herregud er det mulig, i Norge!!!
Jeg er forskrekket over omfanget og om hvor voldelig noen av de er. Og der slår det meg som en kniv i magen. En ung kvinne forteller sin historie – om at hun ble utsatt for et ran for tre år siden. Hun ble rett og slett slått ned på busstoppen ved Nationaltheatret. En av Norges mest trafikkerte holdeplasser. Hun ble slått rett ned – knekte kjeven og ble liggende i busskuret i 45 minutter uten at noen griper inn. 45 minutter! Ja tenk det……..I NORGE… HVA SKJER MED SAMFUNNET VÅRT? En ting er at hun blir slått ned og ranet, det kunne kanskje ingen forutsett eller forhindret. MEN det finnes INGEN unnskyldning for å gå forbi et menneske som ligger bevisstløs og med knekt kjeve. Er vi blitt så likegyldig til menneskene rundt oss? Dette er provoserende og jeg kjenner jeg er fly forbanna. DETTE ER IKKE OK Ola Normann!!!
Har vi ikke lært noe av nestekjærlighet eller omsorg på skolen. Dette er så flaut at nå MÅ vi alle ta i et tak og gjenskape tryggheten og bevisstheten om hvordan vi vil det skal være i Norge. Vi er da oppvokst med å bry oss om hverandre eller hva? Skal ikke ha det slik at vi skal gå rundt å være redd for helt hverdagslige ting. Vi må for all del ikke tillate likegyldigheten få innpass i vårt syn på menneskene rundt oss . Hvordan skal det ende? Hva lærer vi ungene våre med denne holdningen? Hva med våre verdier? Det koster da ingenting å bry seg?

Ikke glem Per Fugelli`s kloke ord: Ikke vær et ett-tall på jorden – bry deg om flokken din!

DSC_0122

Hva tenker du – er du enig med meg? Eller føler du noe annet…fortell under! Del linken om du vil gjøre en forskjell 🙂