Når er julen snart her igjen…

12/19/2013

Når er julen snart her igjen 🙂

familie

En ting er helt sikkert, jula kommer uansett om du vil eller ikke. Jeg er en som elsker jula. Elsker julegavehandel og ikke minst å hente juletre. Pynte juletre og lage ribbe. Elsker kaos og julestress 🙂 Det er årets beste tid for meg, men de siste 8 årene har jeg vært nyoperert eller blitt operert i juletiden. Det har satt en rimelig stor stopper for juletradisjoner og alle rundt meg har måttet vike for meg og mine behov.

INGEN GOD FØLELSE…

Det å se familie, venner ikke minst ungene ta store hensyn og gjøre ting på andre måter og tilpasse alt rundt meg. Det å være avhengig av andre. Det at alle passer på deg….med kjærlighet, men du føler deg til bry over alt. Det å alltid være den som må dra hjem først – være hjemme istedenfor å dra i familieselskaper eller fester fordi smertelindring eller sårstell må gjøres. Det å se barna dine ofre ting store eller små fordi mamma ikke klarer eller ikke ”orker”.

INGEN GOD FØLELSE…

julekort 1Og i år er det ikke sånn… jeg er ikke nyoperert, skal heller ikke operere og er i kjempe form 🙂 WOW så fantastisk. Det er nesten ikke til å tro. Det er så deilig at jeg ikke får sagt det med ord. Det er så ufattelig at jeg ikke tør tenke, jeg må bare føle. Kjenne på følelsen av hvor godt dette er. Jeg skal endelig få lov til å nyte julen med familien og ungene. Tenk dere den følelsen å kunne sitte under hele julemiddagen uten smerter eller å måtte gå fra bordet for å utføre sårstell.

Være til stede og ikke minst se – føle – tro 🙂

Prøv å sette deg inn i den situasjonen at du går med en konstant usikkerhet på om du klarer å gjennomføre julekveldene, middagen eller bilturen til/fra juleselskap uten lekkasjer… Prøver hver gang å være positiv og ha troen på at NÅ skal det ikke skje noe. NÅ går det greit, men nei det skjer gang etter gang. Jeg har vært der. Tro meg, jeg vet hva du føler. Jeg har hatt Morbus Crohn siden jeg var 15 år og de siste 8 årene har jeg hatt stomi. Så jeg er bokstavelig DRIT lei 🙂 Men sånn er mitt liv og hva kan jeg gjøre… jo ta det som en ”mann”. Stå i det og mestre det som best jeg kan. Men det har vært 8 tunge år. Ikke hver dag men mange dager og situasjoner har vært tunge å takle. Mange slag i trynet og nedturer. Det verste er vel alle lekkasjer og situasjoner som jeg ikke har kunnet gjort noe for å forhindre. Det kommer som lyn fra klar himmel – dessverre. Menneskekroppen er heldigvis lagd sånn at vi klarer det meste, vi takler mye mer en vi tror. Vi er sterkere en vi tror. Det skal jeg love deg. Står du midt oppi det – må du bare. Og godt er det, fordi vi evner å finne en egen kraft fra ulike hold. Noen bruker trening, noen bruker venner noen må ha proff hjelp. ALT er normalt, men alle har evnen til å klare det. Er ikke det godt å tenke på 🙂

OG NÅ ER JEG IKKE DER LENGER – JEG ER FRISK AKKURAT NÅ 🙂 TØR JEG TILLATTE MEG Å LEVE?

Jeg er sååååååå heldig. Jeg har verdens beste familie selv om jeg må innrømme at jeg blir ”gal” av de noen ganger. Men det blir de sikkert blir av meg også 🙂 Men vi er sammen hvert år. Holder på tradisjoner som har vart i generasjoner. Og det er ikke alle forunt. Vi møtes store og små hver nyttårsaften, hele 80 personer. Ja du hørte rett – 80 personer, store og små 🙂 FANTASTISK tradisjon som jeg håper aldri slutter. Vi er en stor familie og alle har ønsket at denne tradisjonen skal bevares. Noen går bort andre kommer til. Sånn er livet. Alle skal dø en gang og livet må gå videre. Derfor er denne tradisjonen ufattelig viktig – den ene dagen i året som alle møtes og har det utrolig koselig sammen. Om du er 80 år eller 10 år er dette en minnerik dag. Noe som er kanskje enda mer viktig i dagens samfunn hvor mange stresser rundt og glemmer hva som er virkelig viktig her i livet! Det å være sammen med sine nærmeste, man vet aldri når man mister noen eller noe uforutsett skjer.

jul

Man må leve når man kan…

Nyte det man har og vise raushet til menneskene rundt deg. Det er da får du masse tilbake. Ikke i gaver eller tjenester men med godfølelse. Og det finnes ikke noe større her i livet enn det. Jeg lover deg – har du opplevd motgang i livet vil du bare føle, leve og kjenne 🙂

Er du ny leser på bloggen min les Min historie DEL 1-10 om du ønsker forstå hva jeg har opplevd… Kommenter gjerne under her hva du mener er viktigst i julen…