Min historie DEL 4 – 4/10 – Snåsakaill`n

07/04/2014

This post is also available in: English

Snåsakall`n…

icon5

 

Når du e så dårlig vil du gi alt for å bli frisk. Du e villig til å ofre alt og prøve alt. Ikke minst alle rundt deg gjør alt i sin makt for å hjelpe deg! Det er vondt å stå på sidelinjen å se noen ha det vondt det er i mine øyne verre enn å selv ha det vondt…

Bestemor følte det sånn også, hun så hvordan jeg og ikke minst hennes datter lide av min sykdom. Hun ville så gjerne hjelpe men ingenting hun kunne gjøre. Hun leste ukeblader og kom med alle «kjærringråd» som fantes. Hun skrev opp alt og klippet ut alt hun kom over… Jeg prøvde selv den minste lille ting. Hadde en spesiell blomst under puta og rød ulltrå på venstre fot! Forsatt var jeg dårlig og nye kurer medisiner måtte til. Jeg ble også operert på nytt og på nytt…

Snåsamannen

 

Da kom hun over Snåsakall`n i avisa. Han skulle på Stjørdal og signere boken sin. Bestemor trappet opp og kjøpte boken. Der i køen sto hun for å få signaturen han….hun er ikke frempå for å si det mildt! Bestemor kom nærmere og snart ble det hennes tur. Da ser han opp på henne….

Hei 🙂

Bestemor sier hei tilbake og tenker nå har du sjansen….men nøler litt. Da sier Snåsakall`n : var det noe spesielt du lurte på? Bestemor ble litt paff og sa ja du skjønner jeg har ett barnebarn som sliter så med magen…. Ta med deg Ingrid og kom på mandag dere! Bestemor ble forfjamset,men kjempe glad og takket mange ganger og gikk. Men hvordan viste han at jeg het Ingrid? Det hadde ikke bestemor sagt…

Bestemor kom hjem og fortalte at jeg skulle dit – det likte jeg lite! Hvorfor det, hva kan han hjelpe meg med??? Litt motvillig dro vi innover mandag. Jeg mamma og Daniel. Turen til Snåsa var laaaaaaaaang, ubehagelig og huff så mange ganger var jeg på do! Ikke vet jeg men sikkert 15 stopper på bensinstasjoner og veigrøfta. Jeg var helt utslitt når vi kom frem. Livredd gikk jeg ut av bilen. Der sto det flere biler og nede i huset hans var det et slags  «venterom». Der var det fullt av folk, så vi fikk ikke plass ilag. Jeg satt sammen med mamma og Daniel satt seg ned lenger unna oss. På en måte bak døra, litt gjemt.

Der går døra opp – en stor mann kommer ut og jeg skvetter til…han ser rett på meg eller rett igjennom meg! Han sier høyt. «Æ E ITJ FALE SJU; SJER BÆRRE SÅNN UT 🙂 »

Kom inn…

Jeg gikk inn sammen med mamma. Jeg var livredd og ville ikke gå inn alene. «jeg var bare 18 år» Jeg fikk sitte i en stol og mamma på en stol litt lenger bak meg. Rommet var lite og sikkelig sånn «bestefar-koselig» – jeg ble fort vanlig igjen. Han var jo super hyggelig og hadde verdens snilleste vesen. Ja Ingrid itj sant? Du derre kneet, det plage dæ itj nå fordi om du e operert…Kålles veit han det, æ har da bukse på mæ. Han ser på meg og holder hånda nesten ned på fotan min….han rører meg ikke, men det bli varmt, veldig varmt! Bortsett fra derre magen din så e det ingenting som stoppe dæ… Æ starte å gråt…

Han reise sæ, går te døra og rope på Daniel. Du må kom inn du å! Hæææææ? Æ har da itj sagt at vi e fleir som kom. Ikke satt vi ilag og han vistes ikke bak døra der.

Hei – kom inn og sætt dæ. Jobbe på Vænes du, itj nå som feile dæ! Bare litt fotball-trøbbel og det bli å snu ska du sjå 🙂 » dagen etter skåra han mål med den fot`n som han tok på »

Ingrid du e e god menneske og bry dæ om all rundt dæ, du må slutt å gråt om kveldan Ingrid. Du må slutt å bekymre dæ, du kjæm te å bli mamma fordi om du har mage problemer!

» Hærregud tænkt æ, æ har da aldri sagt det herre te nånn. Ikke te veggen ein gang. Huff ikke si det høyt æ har da nettopp blitt kjærest med Daniel.Og det herre vil jo bare skrem han bort, at æ e livredd det å ikke kun få barn»

 

Den andre gangen du fullføre et svangerskap,

kjæm du te å få jentetvillinga!!!

Tru du vi blei stum alle tre…

 

ingrid3

 

Turen heim var alle i bilen veldig still og satt å tenkte på e det mulig…? Han satt og fortalte masse om oss og ALT han sa gikk i oppfyllelse eller det skjedde. Jeg fikk nr hans og har flere ganger ringt han og fått «hjelp» over telefonen. Den mannen har ett spesiell plass i hjerte mitt <3

Det finnes mer mellom himmel og jord…enn vi ser og forstår 🙂

 

Når jeg lå 9 mnd i strekk på sykehuset i 2010/11 leste jeg boka hans. Eller Daniel leste den for meg, fordi jeg var for svak til å klare det selv! Men den var i nattbordet mitt hele tiden. » kommer mer om dette senere i bloggen »  Følg med…