Målløs av en snartenkt jente…

05/04/2015

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Jeg har som tidligere nevnt på bloggen tre barn. En gutt på 12 år og jentetvillinger på 11 år. Jeg er som alle andre mammaer veldig stolte av mine barn. Ikke minst synes jeg at mine barn er verdens peneste, snilleste og mest omtenksomme. ”Helt objektivt sett, ikke sant…hehe”
På grunn av sykdommen min har jeg dessverre gått glipp av mange viktige hendelser i mine barns liv. Dette er begivenheter som første skoledag, idrettsdager, bursdager, jul og sommerferier. Jeg gjør derfor ALT i min makt for å kunne være med på det jeg kan når jeg er frisk. Jeg ofrer mye for å kunne delta på ”småting” – men dette forstår ikke de som ikke har en kronisk sykdom og deler deler den type utfordringer. Jeg klandrer ingen for at de ikke forstår. Man må nesten oppleve noe av det samme selv. Sånn er det bare! Det hender derfor at jeg må si til meg selv: ”Ingrid ikke bær nag til folk som ikke vet hva du går igjennom, vær raus og hev deg over kommentarer og handlinger. Ikke synk på deres nivå”. Det tror jeg er det verste vi kan gjøre. Vi må heller vise med raushet hva det innebærer å være kronisk syk og motbevise fordommer med kjærlighet ikke hat! Vel, tilbake til saken. Vi var på cup for noen uker siden, jeg og jentene. Det var stas skal jeg fortelle dere. Jeg var med hele helgen, det synes faktisk jentene er ok ”enn så lenge”. Derfor blir jeg å være med så lenge det er ok for dem og kanskje litt lengre 🙂  Jeg og Daniel skulle egentlig ligge i telt som i fjor, men kjøkkenet kom den fredagen vi skulle dra så Daniel måtte være hjemme å montere det. Jeg rigget meg til med masse utstyr og skulle ligge i bilen da hotell er omtrent umilg å oppdrive på så kort varsel. Jepp du leste riktig. Jeg skulle ligge i bilen 🙂  Er ikke så fin på det denne Crohnprinsessa. Jeg skulle få bruke sanitæranlegget på skolen så alt var bare velstand fra min side. Daniel syntes jeg var helt ”tullete” som skulle ligge i bilen… Men sånn ble det 🙂  Rart jeg fikk viljen min – har jeg bestemt meg så har jeg bestemt meg  🙂  hehe
Da vi kom frem på cupen viste det seg imidlertid at det var ledig plass på klasserommet til jentene, og jeg fikk tilbud om en golvplass. Da kunne jeg ikke si nei når jentene ville det også  Eneste jeg ikke hadde var underlag! Jaja, jeg tok ullpleddet og dynen dobbelt som ”underlag” og så hadde jeg forsvarets sovepose. Sov som en prinsesse jeg! Men skal si de damene på rommet lo godt av meg… Men helt særiøst, det var ikke vondt. Nå skal det sies at jeg ikke er så nøye på at det må være veldig mykt under meg. Heller hardt enn mykt! God pute og sovepose så har jeg det toppers jeg 🙂
Ungene var eksemplariske og spilte flott håndball og hadde et fint samhold i laget. Hørte ikke sånn typisk jentetull eller ”snipfakter” på hele helga jeg. For en flott gjeng! Stolt skal dere være over ungene deres som er på Blink jenter 04 🙂

”herre e såååå 2008!!!”

Helga gikk fort og jeg sitter igjen med et veldig godt minne. Ikke bare for at vi var på cup, men pågrunn av en hendelse som jeg sent vil glemme!
Jeg sitter på tribunen og ser jentene løpe litt rundt i mellom kampene. Ikke så langt fra hverandre, men ikke helt klin oppi hverandre liksom. Men nok til at en av mine jenter overhører dette som skjer noen meter unna henne… En jentegjeng slenger en rekke sleng bemerkninger til en av jentene på laget som er mørkhudet. Og noen av dem var av typen ” din jævla n….” Jenta som er på laget vårt sier ingenting tilbake, men tårene presser på. Jeg ser dette gjør vondt. Jeg reiser meg og kjenner jeg blir fly forbannet… har vi ikke kommet lengre enn dette i 2015? Før jeg vet ordet av det ser jeg en av mine jenter løper bort til situasjonen. Jeg ser hun tar seg av lagvenninnen sin. Hun tar henne i hånden og på vei bort fra mobberne snur hun seg mot dem og sier ”herre e såååå 2008!!!”. Mobberne blir helt målløse og blir rett og slett parkert. Mer stolt mor kan jeg ikke ha vært der å da… dette var så OK måte å takle hele situasjonen. Jeg hadde sett for meg en sikkelig stygg dialog tilbake. Men nei, der parkerte hun ”BUSSEN” som de sier så flott i fotballspråket…

 

– Make a difference –