Keiserens nye klær…

11/29/2016

Må starte med å si at det er utrolig tøft og modig gjort av personen som har skrevet dette innlegget, men her har vi det altså svart på hvitt, fra en saksbehandler i NAV. Jeg ER redusert til ett tall, ett nr eller kun en telefon i rekka. Er jeg jævlig heldig så får jeg ett brev som tar helt knekken på meg. Jo der står det at jeg må sende inn enda mer dokumentasjon på at jeg virkelig er syk og at jeg faktisk fortsatt er kronisk syk, en kroniker. Dette er et så stort hån mot oss som virkelig er avhengig av dere. Personen skriver også at han håper jeg forstår,men nei, jeg gjør virkelig ikke det.

st2

Hva skjer når jeg får brev om at NAV har endret på reglene og jeg mister stønader eller støtten min om jeg ikke leverer inn ny dokumentasjon innen 3 uker. Det er ikke alltid en rekker å få legetime på 3 uker og alt det dere krever på den tiden. Dette er noe jeg tror dere vet meget godt. Og her skriver du rett ut at dette ofte er et virkemiddel dere bruker for å bli kvitt meg som er en litt vanskelig case. Jeg er visstnok en vanskelig case fordi jeg ønsker å jobbe. Trodde det var målet deres, å få flest mulig mennesker ut i jobb.  Men det som skjer er altså at dere IKKE leser det jeg skriver sikkelig. Dere åpner det knapt. Noe jeg har brukt ufattelig mye tid og krefter på. Har kanskje dratt både på sykehus, lege og andre plasser for å hente ut dokumentasjon og erklæringer, sittet i timevis og skrevet grundig om personlige ting. Jeg har kanskje skrevet så grundig at jeg er på hele 10 tider bare for å være helt sikker på at DU forstår hva jeg går igjennom i hverdagen. Så skriver du her at dere egentlig ”driter” i dokumentasjonen fordi dere jobber etter klokken.

Marihøne

Jeg utfordrer dere – Jeg stiller til kamp… Erna hvor er du? Jeg er så skuffet over dere at jeg kan ikke få sagt det. Dette gir ingen mening, bare mer problemer til hele Helsenorge. Som en evig ond sirkel dette, en sirkel hvor det eneste ”positive” er antallet vedtaksbrev som går ut. Statistikk som regjeringa skal bruke for alt det den er verdt i TV-debatter ved neste valg, jeg kjenner jeg blir kvalm. NULL FOKUS PÅ KVALITETEN PÅ DET DERE LEVERER. Er dette veien vi ønsker å gå?? VIRKELIG???

Nå er vi i tillegg i en situasjon hvor vi har enormt mange ressurssterke mennesker som på grunn av nedturen i oljebransjen går arbeidsledig…. Hendene er der!! Det finnes nå så utrolig mange mennesker som vil, kan og ønsker å jobbe. Jeg forstår ikke tankegangen deres. Prøv å gå på e NAV kontor i dag for å be om hjelp… du blir bedt om å se på NAV.no. Hva med oss som har lese- og skrivevansker da, hva skal vi gjøre da? Jeg må ha hjelp av en saksbehandler og jeg liker å prate ansikt til ansikt om disse alvorlige temaene som er så utrolig viktig for meg om mitt liv… Er livet mitt en vits? Hvem har ansvaret for min livskvalitet? Eller er den ikke like mye verdt fordi jeg ikke er i jobb, jeg er ufør! Hvem bestemmer at mitt liv ikke er like mye verdt som de som ikke trenger NAV systemet for å livnære seg. Jeg valgte ikke selv å bli ung ufør og alvorlig kronisk syk som 15 åring.  NORGE DERE BURDE SKAMME DERE… Jeg utfordrer HELSE NORGE…tør dere møte meg?

Linker til denne – les … http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Kjare-dagpengemottager-Jeg-skulle-gjerne-hjulpet-deg_-men-jeg-har-ikke-tid-609802b.html