Hovedambasadør for Go`nok…

11/12/2016

Om å være Go`nok

Jeg er bare. Hvor mange har ikke vært i den situasjonen der vi sier «jeg er bare». Huff så sint jeg blir på meg selv når jeg sier det. Jeg er bare hjemme eller ufør. Jeg er bare i 50% jobb. Vi er så flinke til å si vi er bare. Hva er det da? Likevel føler jeg noen ganger at jeg er verdensmester til å si «jeg er bare», og tro meg det er vi damer veldig flinke til.

Vi er så opptatt av å ikke fremheve oss selv, være annerledes. Og gud forby om vi kan få litt kredit og ære for noe vi gjør. Hva om noen skryter av oss? Hva er det første vi gjør da? Jo da starter vi opp med å si «nei det var da ikke så mye» og kommer opp med de rareste unnskyldninger. Vi er egentlig ganske dårlige på å ta til oss positive tilbakemeldinger. Negativ kritikk er vi liksom «klare» for og takler mye bedre. Men vi takler ofte rosen mye dårligere og er kanskje ikke flinke nok til å gi ros til de som fortjener det. Man må heller ikke alltid ha noe igjen. Det kommer alltids en dag der det er din tur, at du trenger at noen gjør noe fint for deg. Vær derfor raus med menneskene rundt deg og du vil få større glede enn du noen gang kan få i materielle verdier. Vær et medmenneske, vis raushet og forståelse. Det vil alltid lønne seg i lengden. Alle kan gjøre en feil, glem aldri det. INGEN MENNESKER ER PERFEKTE.

Eir-f3

Samfunnet vi lever i dag er på mange måter individualistisk og behovet for selvrealisering står veldig sterkt. På veien mot selvbekreftelse, realisering og opplevelse av mestring, dukker det opp hindringer. Disse utfordringene stammer ofte fra det vi ser hos andre mennesker, naboen, venner eller i media. Man ser det ofte. Livet på sosiale media er ofte fremstilt som helt perfekt og det kan virke som alle andre lykkes bedre enn deg. Sånn er det bare, vi mennesker sammenligner oss med hverandre hele tiden. Problemene oppstår imidlertid når noen tilsynelatende er så mye flinkere å trene, kjører finere bil eller har fått den fancy flotte jobben. Hva gjør vi da? Blir livet bare helt bånn i bøtta helt til vi selv får kjøpt en bil som er like fin eller har fått drømmejobben. Hva gjør vi?

Vi som voksne mennesker har her et kjempeansvar i forhold til våre barn og hvilke verdier vi formidler til dem. Det er her vi som voksne må stå frem som gode rollemodeller. Hvordan skal det gå med våre barn om de blir utsatt for standarder som de ikke kan leve opp til. Hva om de blir mobbet på skolen for at klærne de går i kostet noen hundrelapper for lite og ikke har riktig merke. Hva vil skje med dem da? Her må vi som voksne være bevisste på at vi er rollemodeller for våre barn. Sånn er livet og både vi voksne og våre barn vil alltid komme i situasjoner eller områder hvor vi kommer til kort. Andre er flinkere enn oss, ser bedre ut, har nyere, større, finere ting. For hvem skal sette standarden for hva som er GODT NOK?

Eir-f

Ingen ønsker at barna våre skal ha det vondt og vanskelig. Men vår oppgave som foreldre er ikke å sørge for at de aldri opplever smerte, nederlag eller utfordringer. Vår oppgave er å få dem til å forstå at en må selv ta tak i sitt eget liv og som menneske så er en sårbar. Livet vil uten tvil by på både skuffelser og motgang, og du må noen ganger akseptere at noen er bedre enn deg til enkelte ting noen ganger. Men til tross for dette så er du så verdifull og du er elsket og det er ingen sammenligning, hverken oppover eller nedover som kan endre på det.

I stedet for å være for overbeskyttende mot alt som kan oppleves urettferdig, må vi være voksne og realistiske i vår fremstilling av virkeligheten. Det er nå en gang slik at du vil alltid møte noen som du synes ser bedre ut enn deg selv. Du vil møte mennesker som har materielle goder og klær som du ikke har. Du vil oppleve at andre er smartere og vet mer enn deg. Men det du kan gjøre er å ta utgangspunkt i ditt eget liv og våge å møte livet som den du er. Ta i bruk dine ressurser og egenskaper på en måte som føles bra for deg.  Vi er alle likeverdige som mennesker, men vi er ikke like. Sett heller pris på at du ikke allerede har alt du ønsker. Hvis du hadde det, ville du ikke hatt noe å strekke deg etter. Vær takknemlig for de vanskelige tidene. For da vil du vokse og lære. Anerkjenn dine begrensninger. De gir deg muligheter for forbedring.

Mange vil kanskje si at jeg er et stort forbilde og det kan jeg jo bare håpe er riktig, men det som er sakens kjerne her er at jeg valgte å gjøre det som føltes riktig for meg og mitt liv. Jeg ønsket ikke at noen skulle oppleve det jeg har opplevd. Ville bruke mine dyrekjøpte erfaringer til noe positivt slik at andre kanskje fikk en litt lettere vei. Da hadde det ikke vært helt forgjeves eller bortkastet. Om jeg med min historie kunne hjelpe noen, eller kanskje bare ett annet menneske ville det være verdt det. Det å stå frem var godt og vondt på en og samme tid. Jeg opplevde plutselig at jeg fikk forståelse og mye respekt for at jeg turte. Ved å være så ærlig ønsker jeg å vise at jeg på ingen måte er perfekt, men jeg er Go`nok ♥

”Make a difference”

 

Jeg har STOLT og YDMYKT takket ja til å være Hovedambasadør for Go`nok 🙂 Sjekk ut denne fantastiske låten fra mine medambasadører, gutta i Meludo. Særiøst jeg får frysninger ♥

Go`nok sin FB side finner du her – LIK siden og del videre 🙂 https://www.facebook.com/gonok.no/ 

gonok-2016