Chicago the «Windy City» <3 DEL 1 - 1/2

10/08/2013

Dansac and Hollister USA

421271_10150651729308979_279203053978_9215003_1239377959_n

Jeg fikk lov til å dra til selveste US and A i november 2011 🙂 WOW 🙂

Turen går fra Trondheim til Chicago USA! Er det mulig? Er det sant? Jeg skal holde foredrag i Chicago. Hoppende glad er jeg, men Daniel kan ikke bli med meg. Noen må ta ungene og jeg må finne meg noe å ha med meg. Liv Bente har jo selvfølgelig nettopp baby og er litt usikker. Men jo hun vil. Så finner vi ut at fader det kolliderer med Rihanna konserten! Hun skal sette igjen lille gullet når vi skal dit i 2 dager og kan ikke ta han med. Og jeg må ta flyet fra Stockholm ikke Værnes. Hmmm mye frem og tilbake finner Liv Bente ut at dette ikke lar seg ordne 🙂 stor nedtur for meg. Hvem blir med meg… Tone blir med 🙂 Flott Vi hadde flere billetter til Rihanna så Tone kunne blitt med dit også, men fikk ikke det til. Derfor måtte vi møtes på flyplassen i København. Jeg rett fra en flott tur med verdens beste Bentis og konsert jeg aldri trodde jeg kom meg til etter det året på sykehuset. Men så står jeg liksom plutselig her påvei til nok et foredrag og i selveste USA. Over dammen! WOW 🙂
Sitter enda og tror dette er en drøm jeg hadde en gang 🙂 For en tur. Dette må være en av de artigste og mest minnerike turene jeg har vært på. Skal prøve å fortelle dere det jeg opplevde – det er ikke lett å sette ord på dette altså!
Vi møttes i København – jeg kom rett fra Stockholm og var rimelig døgnvill etter som sagt tidens tur og konsert 🙂 Nå nye eventyr og oppdrag for Dansac and Hollister USA. Jeg må ærlig innrømme at dette var veldig stort, jeg er jo bare en liten jente fra en veldig liten plass i Nord-Trøndelag. Så den myten om at ALT er større i USA er så sant. ALT er større… bilene, størrelsene på mat, godteri, hus, trær og ja alt 🙂 For å si det sånn, jeg elsker det! Når vi gikk av flyet i Chicago – slår ”uas” luketen imot oss. Det er sant – det lukter USA. Nydelig 🙂 Jeg er i knise modus fordi dette er så absurd at jeg bare smiler. Vi to går rundt her på en av verdens største flyplasser og er rimelig ”bønner i by`n”, litt fortullet og roter rundt etter bagasjen. Når vi kommer ut igjennom toll og manne store mannfolk med våpen. Ja her er det våpen og mannfolk som IKKE smiler. Tydelig at 11.september har forandret USA. Det er ikke noe TULL her, det forstår vi ganske fort.
Vi kommer igjennom alt og døra åpner seg – der LYSER et stort skilt Mrs Melkersen 🙂 Hehe dette er både kult og kjempe flaut. Alle stirrer på disse to damene med langt lyst hår, blå/grønne øyne og vi ser veldig skandinavisk ut i forhold til alle andre. Mannen står med hvite hansker og hilser pent, tar vesken og kofferten min. Og viser oss veien ut – litt sånn ”bakveien”, gjennom rom og jeg som er sååååååååå klaustrofobisk har litt puls for å si det mildt. Men vi kommer ut og der står det en lang fantastisk flott bil. Jeg har aldri sett en så lang Limosin. Hvit og flott. Vår personlige sjåfør er hyggelig og åpner selvfølgelig døra, jeg får vesken min tilbake og han ønsker oss velkommen nok engang 🙂

ingrid 1919

ingrid 1920

ingrid 1930

ingrid 1923

ingrid 1924
Vi setter oss inn og vi bryter ut i latter. WOW her er det drikke av alle slag – kun til oss to  Vi tar bilder, filmer og er helt fjortiser 🙂 Jeg tror vi tullet og fjaset i sikkert en halv time. Før vi forsto at – dette er for meg for oss. Vi har vært her i noen timer og allerede blitt behandlet som ja kjendiser. Så godt mottatt 🙂 Vi finner ut etter litt hvordan alle knapper og div fungerer i bilen og åpner opp til sjåføren når vi skulle prøve vinduene osv… hehe er ikke så greit når man er fra bygda. : ) Han ler godt når vi tuller med div knapper, men høflig som han er forteller han hvordan det fungere og vi får tilslutt på musikk – noe vi sikkert prøvde en halv time før vi fikk det til. Mange knapper og liten erfaring med sånne biler. Jeg kan enda huske følelsen… fra å ligge på sykehuset og tro dette er slutten til dette er virkelig en lang reise. Jeg føler jeg lever, jeg er så heldig, så takknemmelig for livet at det ble noen gledes tårer. Stolt som bare det, av meg selv, av familien og ikke minst stolt over det jeg var i ferd med å gjøre. Holde foredrag hos selveste Hollister i Libertyville Chicago.

ingrid 1927

ingrid 1933
Vi ble kjørt inn til en Libertyville og til hotellet vi skulle bo på. Vi ble møtt med omvisning i nærområdet og en fra Hollister kom imot oss. Det var lagt opp sånn at vi skulle bo her noen dager før vi skulle inn til selve hjerte av Chicago by 🙂

ingrid 1946

ingrid 1947
Men vi fikk med oss en god del ting i Libertyville også. Dette var litt ut på landet og litt lite som de sa selv… var ikke akkurat det men – vi er i USA så ja det var vel litt liten plass. Vi spiste en bedre middag med en av sjefene og hans kone. De to er noen av de snilleste menneskene jeg har møtt. Han og kona tok oss inn i varmen som om vi var i familien deres. De forklarte og fortalte om ting vi måtte gjøre her i Chicago – men det var etter at jeg hadde gjort jobben min selvfølgelig. Jeg skulle holde foredrag til Hollister familien i Libertyville.

ingrid 1950

ingrid 1949

Tone sniker til seg noe søtt å spise før det braker løs – jeg er for «spent» på foredraget til at jeg må vente før jeg kan kaste meg over godsakene. Fordi det skal ikke stå på det 🙂 Her finnes ALT du kan tenke og ønske deg… ALT er STORT i USA 🙂 Og dette kakebordet er ikke noe unntak…fikk bare med en brøkdel på bildet… 🙂

Vi fikk omvisning på hovedkvarteret til Hollister – det var virkelig artig og lærerikt. Alle viste hvem jeg var, jeg var jenta på strømpebuksebildet 🙂 Det var et stort skilt når vi kom inn med: «Velkommen Ingrid Anette Hoff Melkersen.» Og vi fikk navneskilt begge to, Tone og jeg. Turen gikk rundt i bygget før og etter jeg holdt foredraget mitt. Innom alle mann. Det er veldig tydelig at her gjør de ikke forskjell på om du er vaskedame eller toppsjef, alle er en del av Hollister-familien og alle er like mye verdt. Fantastisk flott å se 🙂

ingrid 1968

Viktig med rett sko og antrekk til foredraget…elsker de skoene her fra Rihanna turen… :)Fikk mye skryt av innsatsen min,sko og kjole etter foredraget…enda bedre 🙂 hehe

Jeg fant roen med en gang. Var ikke redd eller noe når jeg skulle holde foredraget mitt – det var en fryd. Folk sto og klappet etterpå og de hadde meg på skype ut til mange andre land med tilørere fra Hollister:)
Kanskje like greit å ikke vite hvor mange som egentlig så på…. Hehe 🙂
Etter foredraget og etter alle hadde fått tilbake ”pusten” og tørket tårer gikk turen videre rundt i bygget. Nydelig kunst hadde de også. Det var fantastisk veggpryd på veggene og kontorene. Det hadde vært en drøm å kunne pryde en av veggene der en dag… hmmm hvem vet 🙂
Jeg fikk snakket med mange og utvekslet mange visittkort og knyttet mange bånd og bekjentskaper. Det har vist seg i ettertid at dette har vært veldig nyttig 🙂 Vi har god kontakt i dag!
Vi ble godt tatt vare på og det sto ikke på det – for å si det sånn 🙂 Vi hadde egen sjåfør, fantastisk hotell og god mat av høy kvalitet. Vi fikk shoppe og Limoen sto utenfor og ventet. Prinsesse en og to fra Norge 🙂 hehe Vi hadde det som plommen i egget altså. Flere ganger måtte jeg klype meg i armen og kjenne etter… er dette sant eller er jeg i drømmeland?

ingrid 1975

ingrid 1974
Vi fikk selvfølgelig god kjemi med kona til han som hadde mest med meg å gjøre. Og hun hadde samme ”sykdom” som meg… skodilla 🙂 hehe Hun hadde tips og råd hvor vi måtte dra osv når vi skulle videre ned til hjertet av Chicago etter disse dagene i Libertyville.

378487_10150355152216969_534206968_8395494_973124278_n

Midt under middagen fant hun ut at, «nei jeg skal vise dere byen jeg…». Hun som bor til vanlig her i området kom derfor for å møte oss i «downtown Chicago» etter hvert 🙂 Hurra kan det bli bedre enn dette da…?

Om du tenker…hmmm har jeg sett denne dama før? Er det Samantha fra sex and the city? Ja hun er lik i utsendet og ikke minst i væremåte. Hun er fantasisk morsom og noe av det mest energiske menneske jeg har møtt. Vakker på inn og utsiden… Tenk deg hvor artig vi hadde det – hun er et fyrvekeri av en dame 🙂 Bare tenk deg på hva vi har i vente… 🙂 hehe

USA-2011-2

USA-2011-1

Følg med på forsettelsen i DEL 2… 🙂